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Allgäuer Alpkäse 4 Mon.gereift

Rohmilch-Bergkäse
, association: Bioland
, certification authority: DE-ÖKO-006
, origin: Germany
product photo for Allgäuer Alpkäse 4 Mon.gereift
Item is currently not available for order!
#51277
32,90 € / kg
7% VAT
class II
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Info

Allgäuer Alpkäse is a traditional product of the Baldauf cheese dairy.
A hard cheese made from raw milk with its own character. The grazing areas are situated at an altitude of 600 to 800 m above sea level. The milk is collected daily and processed immediately.

Ingredients: ORGANIC RAW MILK (hay milk g.t.s.), salt, CULTURED CHEESE, animal rennet.

contains the following allergenic ingredients: Milk

The organic hay milk is processed in the traditional village alpine dairy. Only lactic acid bacterial cultures and animal rennet are used for coagulation. After the salt bath, the fresh cheeses are placed in special ripening cellars for at least 6 months, where the rind and taste are formed after elaborate manual smearing.

producer Hersteller: Baldauf Käse
associationBioland
certification authorityDE-ÖKO-006
originGermany
unitkg
qualityDE-ÖKO-006

Ingredients

HeuMILCH g.t.S.*, Salz, Käsereikulturen, tierisches Lab
*aus kontrolliert ökologischer Erzeugung

Allergens

Wir bemühen uns stets um exakte Angaben, aber gelegentlich passieren Fehler. Bitte kontrolliere ggf. die Angaben auf dem Etikett des Produktes. Sollten unsere Angaben fehlerhaft sein, werden wir den Artikel natürlich zurück nehmen!

  • enthält Gluten
  • enthält Milcheiweiß
  • enthält Milch
Nutritional values per 100g (or 100ml)
Energie kJ / kcal Fett davon gesättigte Fettsäuren Kohlenhydrate davon Zucker Eiweiß Salz
410 kcal 34,0 g 23,0 g 0,1 g 0,1 g 26,0 g 1,5 g

Baldauf Bio Allgäuer Alpkäse 1/16 Laib

Aromatic wild herbs, sun and fresh air - the essence of the Allgäu Alps is stored in organic alp cheese. The hard cheese made from untreated organic raw milk matures for at least four months to create a unique cheese experience. Connoisseurs rave about its fresh aroma, which is reminiscent of citrus fruit and butter, its spicy entry, the fine truffle notes and the wonderfully long finish. With edible natural rind.

Gekühlt bei <10 °C lagern


Herstellung in Deutschland , Bayerisches Allgäu .
Ursprung/Rohstoffe: Deutschland
Origin of agricultural ingredients
LAND + Landwirtschaft
Herkunftsland
Deutschland
certification
EU Bio-Siegel
Association and control
Bioland (DB)
Bio-Kontrollstelle
DE-ÖKO-006

Lebensmittel

mit Rohmilch hergestellt

Hersteller

Gebr. Baldauf GmbH & Co. KG
,

Marke Baldauf Käse

Zutaten

HeuMILCH g.t.S.*, Salz, Käsereikulturen, tierisches Lab
*aus kontrolliert ökologischer Erzeugung

Ernährungshinweise

Without pork true Without beef true

Allergene

According to recipe contain
milk

Käse

Fettstufe: Rahmstufe (DE)

Reifezeit 4 Monat(e) , rindengereift

Käsegruppe: Hartkäse

Fettgehalt in Trockenmasse: mindestens 50 %

Tierart
Kuh
Salzart
Siedesalz
Labart
Kälberlab
Wärmebehandlung
mit Rohmilch hergestellt
Rinde
Rotschmiere verzehrbar
Sensorik/Geschmack
aromatisch

Durchschn. Nährwerte

pro 100 g:
Energie Fett gesättigte Fettsäuren Kohlenhydrate Zucker Eiweiss Salz
1700 kJ = 410 kcal 34.0g 23.0g <0.1g <0.1g 26.0g 1.5g

Verpackung

Nettofüllmenge: 1.6 Kilogramm (kg)
kein Pfand (DE)
kein Pfand (AT)

Last-Update: 15/12/25, 2:07 am / Baldauf Bio Alpkäse / abd002cd-b929-4c9a-b6dd-952f754e5962 / Version: 1

Origin

Hersteller: Baldauf Käse

EN
mrk: 4576
Gebr. Baldauf GmbH & Co. KG

D 88161 Lindenberg
Der Baldauf Bergkäse 1862 ist "Deutschlands bester Käse" - offiziell ausgezeichnet auf dem World Cheese Award 2019 in Bergamo, Italien. 

"Baldauf Der Allgäuer" ist "Bester Schnittkäse der Welt" - ausgezeichnet auf dem World Championship Cheese Contest in Madison/Wisconsin USA.

Kontrollnummer DE-ÖKO-006
(Daten von Ecoinform)

Marke: Baldauf Käse

160 Jahre Familientradition Natürlich, Allgäu, seit 1862