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Deer Ragout "hunter-style"

approx. 750g
, association: EG-kontrolliert
, certification authority: DE-ÖKO-006
regional
, origin: Germany
product photo for Deer Ragout "hunter-style"
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class II
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Fallow deer ragout "Hunter's style"

Juicy Bioland fallow deer from the region, ready seasoned and pickled in red wine, mushrooms and leek

Ingredients:
Fallow deer*,onions*,mushrooms*,red wine*,spices*

Fallow deer
the Damhirsch (Dama dama) is a moderate-sized stag, above all in means and Southern Europe as well as in Near east widespread. Originally it was probably limited to Asia Minor and the Near East, but has been introduced by man in many areas of Europe and other parts of the world. Characteristic are the shovel antlers of the male animals and the spotted summer coat.
The fallow deer is clearly larger than a roe deer, but smaller and above all lighter than a red deer

Fallow deer meat is juicier than roe deer meat, but still very lean. Preparation similar to beef or lamb. The legs, shoulders and back are about 25% larger than those of the lamb.
A whole leg of lamb with bone approx. 4kg (lamb 3kg)

Our supplier is the Welter family from Sötern.
The whole family (parents and adult children) have been running a large game reserve and fallow deer breeding for years. Are very experienced and walk keep the animals very gently and naturally. Certified EG-Bio for about 3 years.

Recipe tip: Pour the ragout into a sieve, collect the red wine stock and later add it to the fried meat. Cook slowly for about 1 hour. Calculate at least 200 g per person.

producer Hersteller: Martinshof
associationEG-kontrolliert
certification authorityDE-ÖKO-006
originGermany
unitStück
qualityDE-ÖKO-006

Origin

Hersteller: Martinshof

Germany (German)
Martinshof -  Biolandtradition seit 1986

Gegründet wurde der landwirtschaftliche Betrieb im Saarland bereits 1984 als echter Bio-Pionier. Das Gründerpaar Dipl.Ing.int.agr. Gerhard und Monika Kempf begannen mit einer Milchziegenhaltung, Mutterkuh-Herde, Gemüsebau und Ackerbau. 1986 erfolgte die Bioland-Anerkennung.
Heute bewirtschaftet der junge Landwirt Martin Stoll die Landwirtschaft mit der Tierhaltung. Familie Kempf  kümmert sich um die Verarbeitung und Vermarktung der Martinshof-Produkte. Dabei legen sie großen Wert auf die transparente Verarbeitung von ausschließlich Bioland-Ware und arbeiten mit vielen regionalen Erzeugern zusammen. Die Produktion vor Ort mit den eigenen Teams bietet eine große Zuverlässigkeit an Qualität und Frische.
Mit ca. 100 Mitarbeiter*innen betreiben sie auf dem gewachsenen Hof im Ostertal die Bioland-Metzgerei, die Bioland-Käserei, den Lieferservice "Biobus" , den onlinehandel "bio vom Bauernhof" , sowie  2 Verkaufsstellen. Dies sind ein großes Naturkostgeschäft "Martinshof Stadtladen" im Herzen der Hauptstadt Saarbrücken und ein kleinerer "Martinshof Hofladen" in St. Wendel.  Die Martinshof-Produkte findet man in vielen Naturkostgeschäften,  in manchen Globus-und Edeka Märkten und als französische Marke "ferme du bio" in Bioläden in Frankreich.